Kelilah Dodelijke omhelzing: ‘Het boek verveelde nooit’

Leestijd: 2 minuten

Een uitgebreide recensie vandaag binnengekregen met uiteindelijk een waardering van maar liefst vijf sterren. Indeboekenkast.com is een online platform dat boeken recenseert voor Nederlandse en Vlaamse schrijvers.

Recensie Kelilah door Pierre Peeters: 
Kelilah: dodelijke omhelzingHoofdfiguur Kelilah, een topagente van de Israëlische geheime dienst Mossad, wordt met haar team ingeschakeld om de moord op CIA-agent John Carwick in Zürich op te lossen. Daarbij moet ze de strijd aangaan met de Russische maffiafiguur en wapenhandelaar Solovjov, bekend wegens de frappante gelijkenis onder zijn nick-name Danny De Vito! Zal Kelilah de moordzaak kunnen oplossen? Zal zij Solovjov de baas kunnen? Speelt haar traumatische achtergrond haar hierbij parten?

Zal zij … Na ’10 duistere verhalen voor het slapengaan’ en ‘Dharma – alles heeft een prijs’ is dit het derde boek dat ik van Jorgen Eijt mocht lezen. Opnieuw wist hij mij te verrassen en werden mijn verwachtingen volledig ingelost! Door het grote lettertype en de alinea-afstand leest dit boek makkelijk weg. De prettige, vlotte en beeldende schrijfstijl met korte zinnen, dito hoofdstukken en de (soms snedige) dialogen doorspekt met gevatte humor vervolledigen het leesplezier. Het is een echte pageturner, als lezer wil je gewoon weten hoe het verhaal loopt en zal eindigen. Je wordt constant in het verhaal gezogen en heen en weer geslingerd tussen de good – and the bad guys. Het boek verveelde mij nooit! 

Jorgen Eijt wist heel veel vaart in het verhaal te steken. Het hoofdpersonage en de randfiguren werden goed neergezet, geprofileerd en hun karakters voldoende diep uitgewerkt. Het internationale spionageverhaal speelt in een razendsnel tempo afwisselend in Zwitserland, USA, Rusland en Israël, waarbij stelselmatig over de werking en gebruikte technieken van een geheime dienst een tipje van de sluier wordt opgelicht. De spanningsboog wordt langzaam opgebouwd om uiteindelijk abrupt uit te monden in een meesterlijke maar verrassende plot. 

In het nawoord geeft de auteur een heel interessante duiding bij zijn boek, wat ik heel verhelderend vond. Op de aantrekkelijke cover staat een mysterieuze schaduwafbeelding van vermoedelijk Kelilah tegen een achtergrond van bites/bytes. Een korte flaptekst, een halve foto van de auteur naast een wazige stadsfoto vullen de achterflap. Voor het fantastische verhaal, voor het leesplezier, voor de leerrijke duiding waardeer ik dit boek graag met 5 sterren.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.