De boeken van Jörgen Eijt

Leestijd: 3 minuten

Op dit moment heeft Jörgen Eijt drie boeken geschreven. Tien duistere verhalen voor het slapen gaan (een verhalenbundel), Dharma: alles heeft een prijs (een roman) en Kelilah: dodelijke omhelzing (een spionage thriller).

Zijn boeken zijn hier te bestellen.

Tien duistere verhalen voor het slapen gaan

Tien duistere verhalen voor het slapengaanDe bundel bevat tien verhalen met/over tien verschillende personages/gebeurtenissen, van een overspelige tandarts uit Bloemendaal tot een futuristisch zwarte Sinterklaas.Het zijn stuk voor stuk verhalen met een ‘hoekje af’, en het ene is al geloofwaardiger dan het andere. De rode draad die ze allemaal gemeen hebben is: vergelding, nijd, wraak en steeds komt boontje om zijn loontje. Niets gebeurt ongestraft … of toch wel?

Sommige verhalen spelen in op de actualiteit (De koffieplantage en De zwarte Sinterklaas), verwijzen naar de geschiedenis (De grote stap achteruit) of zijn uit het leven gegrepen (Drie jaar geleden).


De verhalen zijn heel uiteenlopend van onderwerp, maar allemaal wel erg spannend geschreven en opgebouwd naar een bloedstollende, hilarische, verrassende ofwel een plot vol leedvermaak, al dan niet met een twist!

Dharma: alles heeft een prijs

Dharma: alles heeft een prijsLouis Jansen is rechercheur bij de Amsterdamse politie en verliest als gevolg van een fietsongeval zijn echtgenote Miranda. Louis kan met zichzelf geen blijf en drinkt meer dan goed voor hem is. Hij verwaarloost zichzelf, zijn werk en stapelt de ene klacht na de andere op, zodat Interne Zaken niets anders kan dan een onderzoek starten en wordt hij voor zes maanden op non-actief geplaatst.

In deze zes maanden gooit hij het roer volledig om, neemt ontslag als rechercheur, wordt meubelmaker en besluit naar Frankrijk af te reizen naar een dorpje met de mooie naam ‘’Le Puits Sacré’. Via een advertentie vond hij daar een mooie grote oude werkplaats met woongelegenheid. Met paard Henny, hond Jack en een huifkar volgeladen met hout reist hij naar het ‘bijzondere’ dorp af. De kennismaking met de verkoper van de werkplaats en de aansluitende maisonette Monsieur Dupac en zijn echtgenote Cécile verloopt prima en Louis sluit de koop.

Hij aardt in het dorp, wordt ingewijd in de geheimen ervan, vindt opnieuw de liefde en is succesvol als meubelmaker. Maar alles is niet wat het lijkt: duistere machten/krachten bevolken het dorp!

Zal Louis ontsnappen uit zijn nieuwe keurslijf? Komt de waarheid aan het licht?

Kelilah: dodelijke omhelzing

Zürich, zondagavond, 2019.

Kelilah: dodelijke omhelzingDe CIA voert een moordaanslag op een Russische wapenhandelaar uit in een hotel maar het gaat vreselijk mis. De Mossad wordt om hulp gevraagd. Deze mislukte moordaanslag lijkt in eerste instantie van weinig betekenis voor Israël maar krijgt al snel een omvang van ongekende proporties. Een tweede holocaust lijkt onontkoombaar en Israël lijkt gevangen in een dodelijke omhelzing. Meir Levi, directeur van de Mossad, start een operatie met zijn jonge maar beste agent Kelilah Haddad om de puzzel van de dreiging te ontrafelen. De operatie leidt tot de ontdekking van een nieuw, technologisch geavanceerd wapen, waarvan de Mossad het bestaan niet weet.

Een race tegen de klok begint.

Kan de Mossad het tij keren?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.